top of page
 Magjezien -> knutselpagina april 2018 MOZAIEKEN

Je kunt het met mozaïek zo gek maken als je zelf wilt. Als je nog niet zoveel ervaring hebt of je hebt even wat minder tijd, raad ik je aan met makkelijke en kleine projecten te beginnen.

 

De gemozaïekte ballen hiernaast zijn zo'n voorbeeld. In het bovenstaande artikel -gemaakt voor Alphen Magjezien- kun je de werkbeschrijving lezen. De basis van de ballen variërt van grote knikkers tot  marmer ballen, aardewerken ballen en ook dikke glazen kerstballen.

Starten met mozaïken...
KNUTSELPAGINA Alphen Magjezien
april 2018 Werkbeschrijving Mozaïeken
Lees en bekijk via onderstaande link meer over mijn mozaïek projecten.
En als je er dan nog geen genoeg van hebt laat ik je hieronder nog wat meer werk zien en geef ik je wat meer tips en shopadressen!

Het makkelijkst is het plakken met glasnuggets, knopen of oude (glazen) kralen, deze hoef je niet op maat te knippen. Lees meer met welke materialen ik graag werk.

Een ander makkelijk werkje is het

beplakken van aardewerken

schijfjes van ongeveer 8 cm.

 

Ik heb ze ooit gekocht bij de Blokker

en een tuincentrum. Maar je kunt ze

ook zelf maken van een plak klei.

 

Ze lenen zich uitstekend om eens wat verschillende materialen uit te proberen en je hebt er niet zoveel steentjes voor nodig.

De onderstaande hartjes geven wat meer uitdaging maar zijn tevens een mooie manier om van je restjes steentjes af te komen...

Aardewerken hartjes
Aardewerken spaarpot
Terracotta voederhuisje
Aardewerken beeldjes
Wat grotere projecten...

En als je dan de smaak te pakken hebt kun je je wagen aan de wat uitdagender projecten. Ik houd er rekening mee dat mijn objecten ook naar buiten kunnen. Ik zorg dus dat mijn lijm, voeg en het te beplakken object ook voor buiten geschikt zijn. Hout vermijd ik; het zet uit en krimpt en dan laat je materiaal soms los!

Terracota klomp
Oud bloempotje
Even wat anders...

Ik houd er wel van mezelf uit te dagen.  En dit kleine vogeltje stelde mijn geduld wel erg op prijs door alle kleine glaskraaltjes waar haar verendek uit opgebouwd is.

 

En dan één van mijn laatste mozaïek projecten: mijn gemozaïekte hangers.

Het lastigste was om het tiffanyglas mooi glad af te werken maar met behulp van een slijpmachine is het toch gelukt...

Aardewerken beeldje
Metalen hangers

Lees meer...

bottom of page